VZI Workshop metaalbewerking Leiden 2020

LEIDEN – Op donderdag 6 februari 2020 organiseert VZI-vaksectie MMI voor de tweede maal een workshop voor mechanici bij de LiS, de Leids instrumentmakers School in Leiden. Een leerzame praktijk dag in de leslokalen van de LiS. Leer de kneepjes van draaien op een metaaldraaibank.

Deze dag geven we op twee niveaus:

Basic
In lokaal 1 hebben we een lesprogramma voor beginners over het werken met een metaal draaibank. Deze dag is voor de collega’s die wel ooit zijn opgeleid als (fijn)mechanicus maar al jaren niet of nauwelijks meer achter een draaibank hebben gestaan. Of voor mensen met al een klein beetje, zelf aangeleerde, vaardigheden achter de draaibank maar nog wel echt een les kunnen gebruiken.

Op een beginnersniveau laten we je kennis maken met de draaibank. Leren we je iets over de verschillende beitels, de juiste instellingen en onder begeleiding van de docenten van de LiS gaan we een werkstuk draaien. Een werkstuk waarbij we zowel de buitendiameter als de binnendiameter van het werkstuk draaien op de draaibank. Dusdanig dat beide delen uiteindelijk in elkaar kunnen vallen.
We willen de leerzame dag dusdanig neerzetten dat je met vertrouwen op je eigen werkplek verder kan op een draaibank.

Expert
In lokaal 2 hebben we een lesprogramma voor de technici met minimaal een gemiddelde vaardigheid met het werken met een draaibank. Vanaf een tekening zal je eerst een stappenplan moeten maken om het werkstuk te kunnen maken. Het is een werkstuk met verschillende bewerkingen en vaardigheden erin. De docenten van de LiS zullen je hierin begeleiden. Kennisoverdracht met elkaar is het sleutelwoord op deze dag.

Programma

08.30 – 09.00 uur: Ontvangst op de LiS (Koffie en Thee staan klaar)
09.00 – 09.30 uur: Welkom en korte uitleg over de LiS en LiS TOP
09.30 – 12.30 uur: Begin van de lessen in de twee praktijk lokalen.
12.30 – 13.30 uur: Lunch
13.30 – 16.00 uur: Vervolg van de lessen in de praktijk lokalen.
16.00 – 16.30 uur: Opruimen en schoonmaken van de machines

Afsluitend een hapje en een drankje.

Voor wie?
Deze dag is met name bedoeld voor de collega’s die op hun werkplek de beschikking hebben over een draaibank. Voor zowel beginners, met geringe kennis van het werken aan een draaibank, als voor de mensen met al enige of gevorderde kennis met het werken aan een draaibank. We geven deze dag in twee verschillende groepen op twee niveaus. Voor de echt gevorderden zal het tevens een onderlinge uitwisseling zijn van tips en trucs.

Overig

  • De LiS heeft veiligheidsbrillen, stofjassen, schuifmaten en dergelijke beschikbaar voor de deelnemers, maar het meenemen van een eigen veiligheidsbril, stofjas en schuifmaat is gewenst
  • Probleemstellingen mogen voorgelegd worden. Ben je bezig met de ontwikkeling van een instrument en loopt u vast bij het ontwerp of productie? Voorbeelden mogen meegenomen worden
  • Bij uw inschrijving krijgt je de mogelijkheid een open vraag aan het LiS te stellen. Dit bepreekt de LiS tijdens deze de workshop. Ook kan je bij de inschrijving aangeven bij welke onderwerken je voorkeur ligt.

Accreditatie
10 PE-punten

Tarief
VZI-leden: 325 euro
Niet VZI-leden: 375 euro

Koffie/thee/lunch inbegrepen.

Locatie
De Leidse instrumentmakers School
Einsteinweg 61
2333 CC Leiden

Aanmelden is niet meer mogelijk

Voor deze MMI-Vaksectiedag hebben we per lokaal minimaal 6 deelnemers nodig. Inschrijving vindt plaats naar volgorde van aanmelding. VOL=VOL. Deelnemers ontvangen na inschrijving een automatische bevestiging per e-mail.

Top
Contact?