VZI-TechTalk Videorecording op de OK – Valkenswaard (2019-12-12)

Regio Zuid organiseerde in samenwerking met gastlid Mpluz* te Valkenswaard op donderdag 12 december een

VZI-TechTalk Video-recording op de OK

Inleiding
De komst van PACS 1 was indrukwekkend, de komst van PACS 2 was een ziekenhuis brede actie waar we alle beelden centraal wilden opslaan. Inmiddels willen we met XDS beelden en andere informatie ontsluiten en kijken we ook naar live streaming, video opslag, storage termijnen, slimme opslag en verdere integratie.

Gastlid Mpluz* is een bekende speler op de markt met oplossingen voor de OK voor videorecording en we hebben ze bereid gevonden hier inzicht over te geven en ook een mooie locatie om met elkaar van gedachten te wisselen.

Locatie
Mpluz*, Kerkhofstraat 21, 5554 HG Valkenswaard, www.mpluz.nl

Programma

13.00: Ontvangst en Introductie
13.15: Introductie “Videorecording op de OK”
14.15: Pauze
14.30: Algemeen gedeelte

Problemen en vragen
Actuele projecten

16.30: Sluiting

Datum
Donderdag 12 december 2019

Tijdstip
13.00 – 17:00 uur

Verslag “Videorecording op de OK, een terugblik”

Op donderdag 12 december een waardevol bezoek bij Mpluz* in Valkenswaard voor een groep van 15 technici. Een zeer aansprekend thema, wat ook te merken was aan het grote gebied waar collega’s vandaan kwamen, van het Maasstad Ziekenhuis tot Maastricht.

Back to basics, in een begin van lichtkast en de gewraakte YC connectoren door naar Codecs en beeldroutering. Na deze opening de diepte in met real-time beeldopslag met AV-IP switches, de achtergronden van PACS-3, dit zowel vanuit de technische achtergronden, maar ook de praktijksituaties en de discussies die hiermee ontstaan. Wat doe je met de opslagtermijnen, verplichtingen, maar ook de opslag van het gesproken woord.

In de pauze een blik kunnen werpen op die-oplossingen-die-zo-handig-zijn en testmiddelen, zoals een scoopje om schade aan fibers te beoordelen.

Na de pauze nog een rondgang gemaakt langs de aanwezige technici en welke thema’s daar spelen, waar lopen we tegen aan, welke collega’s hebben oplossingen voor andere problemen of wat hoort de een wel en mist de ander.

Een constructieve middag, die smaakt naar een goed vervolg.

Presentaties

01 Wie is MPluz*

(type: .pdf | grootte: 261 KB | versie: 2019-12 | 21 downloads )


02 Videorecording op de OK

(type: .pdf | grootte: 2 MB | versie: 2019-12 | 31 downloads )


Foto’s


Organisator

De TechTalk werd georganiseerd door Regio Zuid

Marc van Hauwe
Top
Contact?