VZI HealthTalk ‘sHertogenbosch: Future Technologies

VZI organiseert op donderdag 22 november a.s. in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch een Healthtech Talk 2018: najaarscongres. Het thema is ‘Future Technologies’. Het congres zal in het teken staan van het 40-jarig jubileum.

Het vak van de medisch technicus is in de 40 jaar van de VZI ten gevolge van de technologische ontwikkelingen in de medische technologie en de verscherpte wet- en regelgeving sterk veranderd.

 
Werd in het analoge tijdperk nog in de kelders van de ziekenhuizen op componenten niveau gerepareerd, medische apparatuur ontwikkeld en gemodificeerd, in het digitale tijdperk heeft de medisch technicus de rol gekregen van crisismanager in het oplossen van complexe technische storingen in medische apparatuur en medische informatietechnologie en ondersteuning in de toepassing ervan.

Het thema is gericht op de nieuwe rol van de medisch technicus. Wat betekenen de technologische ontwikkelingen voor het werk van de medisch technicus? Wat zijn de risico’s en welke kansen biedt het de medisch technicus? Verandert de verhouding met andere beroepsgroepen?

Tevens hebben wij dit najaarscongres mooie parallelsessies waarin je aan het werk wordt gezet: in de workshop ‘Sloop de scoop’ wordt je uitgedaagd een flexibele endoscoop te demonteren en in de workshop ‘repareer als een speer’ wordt competitief bewakingsmonitoren gemonteerd. Dagvoorzitter Thomas Hofhuis staat garant voor prikkelende stellingen en levendige discussies!
 

Neem kennis van anderen en leer van elkaar, onder dat motto organiseert VZI deze Healthtech Talk 2018.
We verwelkomen u allen graag in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch op donderdag 22 november 2018.

Henk Imming,
Voorzitter VZI

De voorbereidingen voor de VZI HealthTalk ‘sHertogenbosch zijn in volle gang. Dit keer is het thema “Future Technologies” en de locatie is 1931 Congrescentrum ’s Hertogenbosch. 

Het dagprogramma bestaat in de ochtend uit een aantal plenaire presentaties en lezingen, waarna het middagdeel wordt vervolgd met workshops.

De middag wordt plenair wordt afgesloten met een interessante lezing en evaluatie door dagvoorzitter Thomas Hofhuis.

In het ochtendprogramma wordt naar de toekomst gekeken door een aantal gerenommeerde sprekers uit de research en innovatie. Interessante thema’s passeren de revue.  

 

De workshops in het middagdeel zijn kleinschaliger en laagdrempelig, waarbij met name de techniek een hoofdrol zal spelen. Technici zelf komen daarin aan het woord.

Programma en Aanmelden

 

Top
Contact?