Veel sterkte en blijf gezond!

Beste VZI-leden,

het coronavirus heeft ons in de greep. De samenleving komt met de noodzakelijk getroffen maatregelen, zo goed als stil te liggen. Scholen blijven gesloten, publieke ruimten blijven dicht en het vliegverkeer is lam gelegd.

Dit in schrille tegenstelling tot de zorginstellingen die alle zeilen moeten bijzetten om de zorg te kunnen blijven bieden die van ze verwacht wordt.

Voor de diagnose en behandeling van de coronapatiënten zijn CT-scanners, beademingsventilatoren, thermometers en infuuspompen van levensbelang. De zorgverleners eisen in deze noodsituatie terecht een maximale beschikbaarheid van de medische apparatuur. De medisch technici hebben hierin een cruciale rol. In risicovolle situaties dragen de medisch technici zorg voor het storingsvrij functioneren van de medische apparatuur en zijn hiermee een onmisbare schakel in de keten van de zorgverlening.

Het VZI-bestuur wil haar waardering uitspreken aan de medisch technici die in deze bizarre tijden, vaak onder moeilijke omstandigheden, met grote betrokkenheid hun prachtige vak blijven uitoefenen.

De ALV is uitgesteld tot 4 juni en de VZI Training Elektrische Veiligheid Basic 2020 d.d. 16 april is geannuleerd. Vooralsnog zullen alle overige activiteiten, zonder tegenbericht, doorgaan.

Veel sterkte en blijf gezond!

Henk Imming,
Voorzitter VZI

Top
Contact?