Succesvolle bijeenkomst Regio Noord (2017-03-30)

Op donderdagmiddag 30 maart jl. waren leden van Werkgroep 1 te gast bij Lifestore en SteriNoord UMCG in Groningen. Na een goed verzorgde lunch werd de vergader agenda doorlopen en het info ‘rondje’ langs de ziekenhuizen gedaan. Na een korte introductie werden we rondgeleid door koelmagazijnen van LifeStore. LifeStore verzorgt de opslag van urine en bloedmonsters voor het grote bevolkingsonderzoek Lifelines.

Dit grote onderzoek is gestart in het kader van gezond ouder worden. De doelstelling van LifeStore is om de monsters van meer dan 160.000 mensen voor 30 jaar beschikbaar te houden voor onderzoekinstellingen. Het was indrukwekkend te vernemen welke logistieke en technische oplossingen nodig zijn om dit te kunnen waarbrogen.

Aanluitend volgde een rondleiding in het naastgelegen SteriNoord. SteriNoord is een samenwerking tussen UMCG, OZG en B,.Braun.

Bij SteriNoord wordt het instrumentarium van UMCG en OZG gereinigd en gesteriliseerd. Achter de schermen hebben we uitleg gehad over techniek​​ die nodig is voor operationeel houden van dit sterilisatiecentrum dat gebouwd is op toekomstige uitbreiding.

De bijeenkomst is bezocht door 17 collega’s van uit 10 verschillende ziekenhuizen. Ook mochten voor de gelegenheid oud collega en Werkgroep 1 coördinator Robert Boiten verwelkomen.

 

Top
Contact?