TechTalk Creativiteit en Duurzaamheid – Apeldoorn

APELDOORN – Op donderdag 3 oktober organiseerde Regio Oost een TechTalk over Creativiteit en Duurzaamheid: Hoe kom je als technicus weer in de creativiteit, los van de CE, standaard reparaties (modules vervangen) en reglementair onderhoud. Technische creativiteit wordt aan alle kanten door regelgeving beperkt, zo lijkt het tenminst: bevoegd en bekwaam, alles aantoonbaar.

Waar blijft de charme van het vak bij al deze regeldrift? Wie bedenkt nog de geniale oplossingen voor technische vraagstukken of neemt daar de moeite voor? Toch zijn ze er nog steeds: die juweeltjes binnen de Medische Techniek. In onze werkplaatsen lossen we kleine en grote problemen op en maken dingen om trots op te zijn.

Rondom dit thema hebben we een TechTalk georganiseerd en sprekers uitgenodigd voor bovenstaande onderwerpen. Daarnaast is er ruimte om de werkplaatsen van Medic te bekijken en met de technici daar te spreken.

Programma
09.00-09.30u Binnenkomst, ontvangst met koffie/thee

09.30-09.45u Welkom en Voorstelronde deelnemers

09.45-10.15u Medische Techniek en de Derde Wereld” (Carel de Bos – Stg. Medic Apeldoorn) 
Medic houdt zich bezig met downsizen van apparatuur, robuust maken van techniek en ontwerpen voor het gebruik. Graag vertellen zij ons hoe ze dat doen.

10.15-10.45u Rondleiding

10.45-11.15u Bouwen en benutten van prototypes: Hoe combineer je creativiteit en duurzaamheid (Joris Jaspers – UMCUtrecht)
Joris Jaspers is hoofd Innovatie Medische Technologie van het UMC Utrecht en onderzoeker arbeidsbesparende medische hulpmiddelen. Recent was hij finalist bij de Ureka Duurzaamheid challenge van het UMC Utrecht, met een inzending voor het gebruik van exo-skeletten ten behoeve van de duurzame inzetbaarheid van personeel. Joris zal in deze presentatie ingaan op hoe hij en zijn team ingaan op productontwikkeling in het UMC en hoe duurzaamheid daar een rol in speelt. Ook zal hij enkele Duurzaamheidsinitiatieven van UMC collegae laten zien.

11.15 – 11.45 u Koffiebreak

11.45-12.20u Hoe de MDR de stok achter de deur van creativiteit werd (Erik Gelderblom – Radboudumc)
De MDR is erop gericht de zorg voor patiënten veiliger te maken. Het dwingt fabrikanten, maar ook ziekenhuizen om hun werkwijze grondig tegen het licht te houden. Dit lijkt vooral tot regeldruk en beperkingen voor de medische techniek te leiden, of biedt het juist houvast voor de creatieve geesten onder ons?  ​

12.20-12.30u Rondvraag en Discussie

12.30-13.30u Lunch en ruimte voor netwerken

13.30-13.45u Afsluiting

Locatie: Stg. Medic, Johannes Bosboomstraat 29, 7312 LM Apeldoorn

Foto’s

Presentaties

00 - Presentatie TechTalk Creativiteit en Duurzaamheid - Hans Gradussen / VZI Regio Oost

(type: .pdf | grootte: 322 KB | versie: 201910 | 23 downloads )


01-Presentatie-Stg-Medic-Carel-de-Bos.pdf

(type: .pdf | grootte: 13 MB | versie: 2019-10 | 30 downloads )


02 - Presentatie Creativiteit en Duurzaamheid - Joris Jaspers / UMCU

(type: .pdf | grootte: 3 MB | 28 downloads )


03 - Presentatie MDR - Erik Gelderblom / Radboudumc

(type: .pdf | grootte: 340 KB | 27 downloads )


 

Top
Contact?