Student

Ruben Schmeitz

derdejaars student Zorgtechniek | Gilde Opleidingen Roermond

"Toen ik van de middelbare af kwam was mijn plan om later politieagent te worden, puur door de variatie die ik zoek in een opleiding. Dit betekende wel dat ik de opleiding Handhaving zou moeten volgen omdat ik pas vanaf 18 jaar bij de politieschool terecht zou kunnen. De opleiding Handhaving paste niet goed bij mij dus ben ik verder gaan zoeken."

ik krijg vaak de vraag welke opleiding ik volg

"Uiteindelijk leek mij een opleiding in de zorg of in de techniek een goede stap, dus de opleiding zorgtechnicus bij Gilde Opleidingen kwam precies overeen met de facetten die ik zoek in een opleiding."

Weten je vrienden wel wat je voor opleiding volgt?

"Ik krijg vaak de vraag welke opleiding ik volg en doordat deze niet heel bekend is onder de jeugd moet ik vaak uitleggen wat de opleiding inhoudt en wat ik er later mee kan gaan doen. "

Waarom Medische Techniek, het is niet zo populair als Webdesign of Sound&Light?

"De medische techniek blijft constant innoveren en je leert elke dag wel iets nieuws in dit vakgebied. Onder de jeugd wordt er vaker gekozen voor specifieke vakgebieden, bijvoorbeeld de zorg of de techniek, daardoor kiezen steeds minder leerlingen een combinatie van beide. Doordat ik zelf wel de keuze heb gemaakt om voor de medische techniek te gaan, kan ik anderen overtuigen om hier ook iets mee te gaan doen."

Welke kant van de medische technologie wil jij straks op, heb je daar al zicht op?

"Na mijn opleiding zou ik graag de kant van de medische techniek in het ziekenhuis op willen. Het ziekenhuis past het beste bij mij omdat deze organisaties vaak een goede structuur hebben en een fijne werksfeer. Het werk zelf én de manier van werken spreekt mij hierin natuurlijk ook erg aan.

je leert elke dag wel iets nieuws in dit vakgebied

In mijn eerste en tweede schooljaar heb ik stage mogen lopen bij bedrijven die veel gericht zijn op zorghuizen en ouderenzorg en doordat ik deze vakgebieden ook heb mogen zien, kan ik makkelijker een keuze maken in wat het beste bij mij past."

Hoe kan VZI jou daarbij helpen?

"Door de kennis die ik op kan doen bij VZI kan ik mij verder ontwikkelen naar mijn uiteindelijke doel: naar de baan die het beste bij mij past."

Wat is jouw stip op de horizon?

"Ik weet niet of ik later iets wil doen met mijn afgeronde opleiding of dat ik nog ga doorstuderren aan het HBO. Deze keuze kan ik in de loop van de komende 2 jaar gaan maken door de kennis die ik op kan gaan doen bij mijn stage en op de opleiding.

Het creëren van een eigen bedrijf is voor mij een mooi doel waar ik naar kan gaan streven. Hiervoor heb ik nog veel ervaring nodig in het werkleven dus het vakgebied waar ik nu voor studeer kan daar een goede opstap voor zijn."

Wat kan VZI daarbij voor jou betekenen?

"Door deel te nemen aan trainingen en congressen kan ik mijn kennis verbreden en kan ik dit toepassen in de praktijk. De kennis die ik op het platform op kan doen, helpt mij bij het begrijpen van situaties binnen de medische techniek."

(2023-09 | interview en fotografie: Hans Gradussen)