INTER opent nieuw Experience Center in Duiven

DUIVEN – Het nieuwe INTER Experience Center in Duiven opent 26 september a.s. officieel zijn deuren in aanwezigheid van genodigden, waaronder partners en leveranciers.

Na de opening zijn relaties van harte welkom om één op één de nieuwste software en geïntegreerde AV/IT oplossingen te ervaren. Het Experience Center dient tevens als vergaderlocatie-en trainingsfaciliteit met moderne presentatie-en videoconference mogelijkheden voor partners, relaties en derden.

Informatie-uitwisseling en presentatie in het Experience Center
“In ons Experience Center willen we een omgeving creëren, waarbij beeld, geluid en data samenkomen. Beelduitwisseling en presentatie spelen hierbij een belangrijke rol. We willen onze relaties de vergaande mogelijkheden van systeemintegratie laten zien en hoe INTER als AV/IT procesconsultant hierin kan meedenken”, aldus Managing Director Robbert van Rooij.

Robbert vervolgt: “Onze relaties bevinden zich veelal in kritische en complexe omgevingen zoals controlemeldkamers, operatiekamers of binnen politie en defensie. Hierbij is het van belang dat de juiste informatie op het juiste moment gepresenteerd wordt en dat zij snel beelden en informatie kunnen schakelen. In het nieuwe Experience Center laten we zien hoe dit werkt en hoe systeemintegratie in combinatie met AV/IT oplossingen hun werkproces kan ondersteunen. Doel van onze oplossingen is eraan bijdragen dat onze relaties de juiste beslissingen kunnen nemen.”

De ontwikkeling van het Experience Center
In de afgelopen tijd heeft INTER flink verbouwd. Project Manager Richard Kool, consultant binnen INTER begeleidde het project: “Er moest het nodige gebeuren qua verbouwing om tot het gewenste eindresultaat te komen. Van het compleet slopen van de bestaande ruimtes, het opleveren van nieuwe vergaderruimtes tot het aanleggen van de infrastructuur en overige voorzieningen. Met deze verbouwing stonden wij letterlijk in de schoenen van onze relaties. Zij schakelen ons in als zij zelf gaan ver-of nieuwbouwen. INTER verzorgt dan de AV/IT inrichting. Nu was ons bedrijf zelf aan de beurt, waarbij als gebruikelijk onze Solution Architects de techniek uitdachten. De AV-inrichting is tot stand gekomen met dank aan onze technologiepartners. Zij stellen ons in staat om de allernieuwste displays, een video wall en zelfs een 8K-scherm te tonen!”, aldus Richard Kool.

Meer dan alleen een Experience Center
Kars Marcelis, Marketing Manager Enterprise binnen INTER vertelt: “In het Experience Center nemen we onze relaties mee in een totaalbeleving, een ware experience. De experience wordt in 2020 gelanceerd, dus we kunnen enkel tipjes van de sluier oplichten. Namelijk dat de verhaallijn grensverleggend, keten- én markt overschrijdend is. Want dát is namelijk relevant als elke minuut telt…. Wij zorgen ervoor, dat multidisciplinaire teams met elkaar in verbinding staan. Videocommunicatie en real-time informatie-uitwisseling spelen daarbij een belangrijke rol.”

Experience Center als vergader- en trainingsfaciliteit
Het Experience Center dient ook als vergaderlocatie of trainingsfaciliteit voor partners, relaties en derden om binnen een prikkelende hightech-omgeving van gedachten te wisselen, inspiratie op te doen of demonstraties en trainingen te volgen. INTER nodigt partners, maar ook bijvoorbeeld brancheverenigingen van harte uit om bij interesse contact op te nemen met INTER.

###

Over INTER
In de afgelopen 49 jaar is INTER gegroeid van AV-distributeur naar een gevestigd systeemintegrator en (IT) procesconsultant. Niet alleen in Nederland, ook buiten de landsgrenzen. Onze oplossingen zorgen er dagelijks voor, dat gebruikers in kritische en complexe omgevingen in staat zijn beter beslissingen te nemen door de presentatie van de juiste informatie. Met onze passie voor techniek maken wij innovatieve oplossingen, die bijdragen aan procesoptimalisatie bij onze klanten. Van de 100 medewerkers houdt meer dan de helft zich bezig met systeemontwerp, conceptontwikkeling, software engineering, installatie en service.

Foto:
1: Stagiair Serkan Yildirim van INTER werkt aan het nieuwe Experience Center in Duiven
2: TITAN control room werkplek in het nieuwe INTER Experience Center in Duiven
3: Control room werkplek in het nieuwe INTER Experience Center in Duiven

Top
Contact?