Geslaagde TechTalk Leeuwarden (2018-04-16)

LEEUWARDEN – Donderdag 19 Maart was Regio Noord bij een in het Medische Centrum Leeuwarden met een TechTalk. Aanleiding was de pas in gebruik genomen nieuwe Spoed Eisende Hulp afdeling.

De inleiding werd gedaan door Reinder Stoer (Teammanager Medische Techniek). In een zeer goed verzorgde presentatie werd het hele proces van Ontwerp, Planning en Bouw toegelicht. Hierbij kwam zeer duidelijk naar voren dat een goede voorbereiding cruciaal is. Er is goed gekeken naar het hele logistieke proces van een SEH en met behulp van mock-ups is gestreeft naar de meest optimale opstelling van de medische apparaten.

Aansluitend heeft Rients Agema van Vakgroep Elektro in een presentie een toelichting gegeven op de elektrische installatie van de nieuwe SEH. De nadruk lag daarbij op elektrische veiligheid, redundantie en beheers aspecten.

In een rondleiding over de SEH onder begeleiding van een verpleegkundige kon alles nog tot in detail toegelicht worden. Hier verder veel vragen over en weer gesteld en beantwoordt over installatie en medische apparaten.

Na een korte pauze werd door bestuurlid Leon Noorduin uitleg gegeven over de nieuwe VZI huisstijl, RECER en beroepserkenning door CZO.
In een afsluitend ‘rondje’ langs de ziekenhuizen werden daarna nog de lopende projecten, problemen en aanschaf trajecten besproken.

Rond 16:30 hebben veel collega’s nog gebruik gemaakt van de mogelijk om de werkplaats van de Medische Techniek te gaan bekijken.

De middag door 17 collega’s van 9 verschillende ziekenhuis locaties bijgewoond.
Een volgende Heathtech Talk staat gepland voor 1 November en het Scheper Ziekenhuis Emmen

Presentatie

Presentatie SEH

(type: .pdf | grootte: 9 MB | versie: 20180416 | 71 downloads )


Foto’s

Top
Contact?