VZI TechTalk Alarmmanagement – Tiel

Datumdonderdag, 7 november 2019
Tijd12:30 - 16:30 uur
Website
Spreker(s)
PE-Punten5
DeelnamekostenGratis
OrganisatieRegio Midden
Telefoon
LocatieItémedical B.V.
Newtonstraat 13, 4004 KD Tiel
Map
Kaart wordt geladen...
Programma

Regio Midden organiseert in samenwerking met gastlid Itémedical B.V. te Tiel op donderdag 7 november een VZI-TechTalk Alarmmanagement. 

Is reductie van het aantal alarmen noodzakelijk?
De afgelopen jaren zijn er steeds meer medische apparaten rondom het bed van patiënt komen te staan op de Critical Care afdelingen. Deze wirwar aan apparaten producen een behoorlijke hoeveelheid geluid. Uit diverse studies is gebleken dat meer dan 80% van de alarmen klinisch niet relevant zijn. Een reductie van het aantal alarmen is met 25 tot 64%
haalbaar door een structurele aanpak.

De vele versie updates, verschillende communicatieprotocollen, het wel of niet aansluiten van medische apparatuur op het ziekenhuisnetwerk, laten zien dat de ziekenhuizen behoefte hebben aan een beheersbaarheid van het aantal alarmen en de alarmduur waarbij patiëntveiligheid én klinisch relevante alarmen voorop staan.

Locatie
Itémedical B.V.
Newtonstraat 13
4004 KD Tiel
Nederland

Programma

Is reductie van het aantal alarmen noodzakelijk?

De afgelopen jaren is door de toename van het aantal, door medische apparaten bewaakte vitale functies, ook het aantal alarmen per patiënt toegenomen. Dit veroorzaakt geluidsoverlast, alarmmoeheid en andere ongewenste bijverschijnselen.

 

Er is een groeiende behoefte in de ziekenhuis organisatie aan de juiste tools en ondersteuning om beter met medische alarmen om te gaan. Middels klinische studie is aangetoond dat hiermee de distributie van ruim 80% van de medische alarmen kan worden voorkomen op een veilige en betrouwbare wijze, zodat er op kritische alarmen beter en sneller kan worden gereageerd.  Aanvullend kan, in combinatie met de beschikbare data van vitale waarden, de zorgprofessional beter inzicht krijgen in alarmering. In combinatie met ‘patiënt diagnose data’, kunnen de zorgprofessionals voor specifieke patiënt groepen, alarm grenswaarden optimaliseren en beheren. Hiermee kan een verdere reductie van het aantal alarmen worden bewerkstelt.

Programma
* 12.30 – 13.00 uur: Binnenkomst, ontvangst koffie/thee met broodje
* 13.00 – 13.15 uur: Start en welkom

* 13.15 – 13.45 uur: “Medische Techniek en alarmmanagement” (Arno Hoogland–Itémedical B.V.)

Interactieve sessie waarin de alarmproblematiek van de afgelopen 15 jaren wordt gespiegeld
aan de praktijkervaringen van de Medisch Technici. Is er alarmmoeheid in het ziekenhuis en wat wordt eraan gedaan? Wat is jullie ervaring met technische alarmen zoals aantal en duur?    
                              
* 13.45 – 14.00 uur: Rondleiding
* 14.00 – 14.15 uur: Korte koffiebreak

* 14.15 – 15.00 uur: Huidige situatie alarmproblematiek

Welke stappen zijn er te maken om medische apparatuur beter te beheren. Welke informatie is daar voor nodig, en hoe kan het handiger? Itémedical is al een aantal jaar bezig om veilige én relevante alarmen te laten zien. Hoe wordt dit bereikt? In een praktische demo laat Itémedical zien hoe zij deze beheersbaarheid van technische alarmen aanpakt via een merkonafhankelijke oplossing. Het wordt een workshop waar je hands-on gaat en ziet hoe een alarm via het alarmdistributieproces wordt verwerkt, gefilterd en ten slotte op een mobiel device wordt getoond.

* 15.00 – 15.20 uur: “Medische apparaten in de thuiszorg”                       
                                    (Gastspreker: Niels de Bruin-CLB Integrated Solutions)

* 15.20 – 15.30 uur: Vragen/ Afsluiting
* 15.30 – 16.00 uur: Borrel

Aanmelden

Edwin Vliek

Top
Contact?